Innoveren in AI: Michael D. Sarlo van HaystackID

en flag
nl flag
fr flag
de flag
pt flag
es flag
uk flag

Opmerking van de uitgever: De Innovation Award for Artificial Intelligence by Relativity erkent een persoon die voorop loopt bij de acceptatie van kunstmatige intelligentie. Als gespecialiseerde eDiscovery-serviceprovider die bedrijven en advocatenkantoren helpt bij het veilig vinden, begrijpen en leren van gegevens, is HaystackID dankbaar voor de nominatie van Michael D. Sarlo in de categorie Artificial Intelligence als onderdeel van het 2022 Relativity Innovation Awards-programma. Michaels uitgebreide expertise op dit gebied wordt hieronder toegelicht.

Michael D. Sarlo - Een AI-innovator met HaystackID

Als Chief Innovation Officer, President van Global Investigations and Cyber Incident Response Services, en een doorgewinterd lid van het executive team van HayStackID, heeft Michael gebruik gemaakt van bijna elke gestructureerde en conceptuele analysetoolkit die het afgelopen decennium op de markt beschikbaar is. Michael werkt vaak met tientallen - of zelfs honderden - terabytes aan verzamelde gegevens en gebruikt AI-compatibele technologieën om verdedigbare, voorspelbare en gunstige resultaten te leveren. Hij leidt teams proactief op over het gebruik van gestructureerde analyses en technologieondersteunde beoordelingsworkflows en positioneert hen om vanaf het allereerste begin van een zaak te onderhandelen over het gebruik van deze technologieën.

Michael heeft toonaangevende producten ontwikkeld en geïmplementeerd met behulp van AI en heeft achteraf AI-stacks ingebouwd die niet eigen zijn aan eDiscovery om unieke uitdagingen op te lossen waarmee we in onze branche worden geconfronteerd. Hij ontwikkelde bijvoorbeeld een van de eerste verwerkings- en webgebaseerde oplossingen om een vloeiende juridische beoordeling en productie van gegevens die zijn geëxtraheerd van mobiele apparaten en tablets mogelijk te maken. Deze oplossing maakte gebruik van AI om unieke actoren te identificeren en hun berichtenactiviteit te koppelen aan meerdere berichtentoepassingen voor gestroomlijnde detectie van afwijkingen en menselijke beoordeling. Veel van de werkstromen die Michael ontwikkelde toen gegevens van mobiele apparaten voor het eerst een onderdeel van eDiscovery werden, zijn sindsdien standaard geworden in de branche.

In 2021 werd Michael geselecteerd als winnaar van de categorie Innovation in Litigation and Discovery Solutions van de Legalweek Leaders in Tech Law Awards voor zijn benadering van het toepassen van kwantitatieve analyses en AI om de reikwijdte van de productie binnen een repository van terabytes aan Slack en andere korte vormen te beperken. gegevens van het bericht. Dit werk was namens een financiële dienstverlener met technologie in Silicon Valley die reageerde op een tweede verzoek van de DOJ met betrekking tot een overname van meerdere miljarden dollars. Het project opende paden voor andere organisaties om te onderhandelen over beter geïnformeerde analyse, en uiteindelijk productie, van complexe gegevenstypen tijdens Second Requests.

Michael is een uitgesproken pleitbezorger voor AI-gestuurde oplossingen in de sector privacy en incidentrespons, vooral wanneer persoonlijke gegevens in gevaar komen en enorme gegevensopslagplaatsen moeten worden gedolven voor persoonlijke gegevenselementen. Daartoe ontwierp hij Protect Analytics, een eigen AI-suite van tools voor het detecteren van gevoelige gegevens die rechtstreeks kan worden geïntegreerd in Relativity om juridische teams te helpen bij het reageren op incidenten met datalekken waarbij gevoelige gegevens en kennisgeving vereist zijn, of waar persoonlijke gegevens in het algemeen civiel in het geding zijn. geschillen. Via Protect Analytics heeft Michael veel van de concepten die we in eDiscovery hebben geïmplementeerd naar de sector voor detectie na een inbreuk gebracht om de resultaten van technologiegestuurde beoordelingsprocessen te valideren. Hij blijft grote verzekeraars, toezichthouders, geschonden organisaties en hun raadsman opleiden over het implementeren van een AI-ondersteund, verdedigbaar proces.

Michael deelt zijn AI-kennis routinematig extern. Hij heeft honderden educatieve presentaties gegeven aan de eDiscovery en juridische gemeenschap over het snijvlak en de praktische toepassing van data-analyse en AI op het gebied van eDiscovery, digitaal forensisch onderzoek, informatiebeheer en respons op cyberincidenten. Hij heeft ook trainingen gegeven voor DOJ- en SEC-medewerkers over de praktische toepassing van AI in forensisch onderzoek van mobiele telefoons. Hij is een ervaren getuige-deskundige en forensisch examinator, met expertise in alle data-forensische eDiscovery-gerelateerde processen en systemen.

In een reactie op zijn visie voor de toekomst van juridische technologie zei Michael: „Ik zet me in om een toekomst te pionieren waarin we leren, handelen en worden geleid naar gegevens die aanwezig zijn, ongeacht de locatie van het systeem. De toekomst van juridische technologie is AI-native - met de explosieve groei van het datavolume dat we jaarlijks zien, zijn we er bijna. Naarmate nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en systeemtraining steeds soepeler worden, zal de acceptatie ook toenemen.”

Over HayStackID®

HayStackID is een gespecialiseerd eDiscovery-servicebedrijf dat bedrijven en advocatenkantoren helpt bij het veilig vinden, begrijpen en leren van gegevens wanneer ze worden geconfronteerd met complexe, gegevensintensieve onderzoeken en geschillen. HayStackID mobiliseert toonaangevende cyberontdekkingsdiensten, bedrijfsoplossingen en juridische ontdekkingsaanbiedingen om meer dan 500 van's werelds toonaangevende bedrijven en advocatenkantoren in Noord-Amerika en Europa te bedienen. HaystackID bedient bijna de helft van de Fortune 100 en is een alternatieve cyber- en juridische dienstverlener die expertise en technische uitmuntendheid combineert met een cultuur van klantenservice met witte handschoenen.

HayStackID is een vertrouwde partner voor bedrijven, advocatenkantoren en overheidsinstanties en ondersteunt gerichte audits, complexe onderzoeken en civiele geschillen met een toegewijd wereldwijd team van experts op het gebied van cyberbeveiliging, informatiebeheer en juridische ontdekking. Door het potentieel van kunstmatige intelligentie, de precisie van datawetenschap, de kracht van machine learning en de bruikbaarheid van vakkundig opgeleide en beheerde recensenten toe te passen, biedt HaystackID klanten veilige, verdedigbare en flexibele mogelijkheden om de meest complexe en tijdgevoelige eDiscovery aan te pakken gerichte uitdagingen.

Naast consequent gerangschikt door Chambers USA, werd het bedrijf onlangs uitgeroepen tot wereldleider in eDiscovery Services door IDC MarketScape, een representatieve leverancier in de Gartner Market Guide for E-Discovery Solutions, en een Legal Technology Trailblazer door The National Law Journal. Verder heeft HayStackID een SOC 2 Type II-attest behaald op de vijf gebieden van vertrouwensdiensten: beveiliging, beschikbaarheid, verwerkingsintegriteit, vertrouwelijkheid en privacy.

Bron: HaystackID