HayStackID® neemt Business Intelligence Associates over en markeert zijn vijfde investering in vier jaar

en flag
nl flag
fr flag
de flag
pt flag
es flag
uk flag

WASHINGTON en NEW YORK - 7 september 2022 - HaystackID, een gespecialiseerd eDiscovery-servicebedrijf dat advocatenkantoren en juridische afdelingen van bedrijven ondersteunt, heeft vandaag aangekondigd dat het Business Intelligence Associates (BIA), een end-to-end eDiscovery-serviceprovider, heeft overgenomen als onderdeel van een deal die door de meerderheid wordt gefaciliteerd investeerder en toonaangevend private equity-bedrijf op de middenmarkt, Quad-C Management, Inc.

„BIA is een leider op het gebied van eDiscovery en deze combinatie breidt onze mogelijkheden verder uit in de ondersteuning en levering van complexe enterprise discovery-oplossingen, vooral in New York”, aldus HaystackID CEO Hal Brooks. „Deze deal volgt op een periode van organisatorische afstemming en interne investeringen rond innovatie, technologie en adviesdiensten en bouwt voort op meerdere jaren van investeringen en groei. Al deze interne en externe investeringen positioneren ons goed voor extra toekomstige internationale groei in al onze bedrijfsonderdelen.”

De overname van BIA is HaystackID's vijfde grote investeringsevenement sinds april 2018, toen het Envision Discovery, een eDiscovery managed services provider, en Inspired Review, een aanbieder van beheerde beoordeling en externe beoordelingsdiensten, overnam. In januari 2019 nam HaystackID eTera Consulting over, een eDiscovery managed services provider. Bovendien voltooide HaystackID in februari 2020 een strategische herkapitalisatie met Quad-C om de voortdurende groei en uitbreiding van het bedrijf te ondersteunen, voordat hij NightOwl Global in augustus 2020 overnam. Met de toevoeging van BIA versterkt HayStackID zijn positie voor voortdurende groei in cyberontdekking/incidentrespons, privacy/compliance, informatiebeheer en door ondernemingen beheerde oplossingen.

„Onze zakelijke klanten zullen enorm profiteren van de aanzienlijke toename van de ondersteuning en diensten die we kunnen bieden”, zegt Brian Schrader, Esq., CEO van BIA, die zich bij HaystackID heeft aangesloten en BIA-inspanningen zal blijven leiden. „Ons team heeft onvermoeibaar gewerkt om deze mijlpaal te bereiken, en we zijn vereerd om onze krachten te bundelen met wat hard op weg is om een van de meest vooraanstaande dienstverleners ter wereld te worden.”

„Deze overname is nog een stap in het opbouwen van het kader voor de internationale capaciteit en het succes van HaystackID, een van onze toonaangevende portefeuillebedrijven”, aldus Quad-C-partner Tim Billings. „We zijn verheugd om te blijven samenwerken met het bedrijf terwijl we de volgende groeifase ontwikkelen met extra investeringen in infrastructuur, mensen en overnames, zowel in de VS als in het buitenland.”

Naast externe investeringen heeft HaystackID zijn serviceaanbod de afgelopen zes maanden aanzienlijk uitgebreid en afgestemd, door eerder deze maand zijn innovatieve ontdekkingsbeheerplatform HaystackID Core™ te lanceren in maart 2022 en zijn Global Advisory-praktijk eerder deze maand.

BIA werd bij de transactie vertegenwoordigd door Brock Matthias van VRA Partners.

Over HayStackID®

HayStackID is een gespecialiseerd eDiscovery-servicebedrijf dat bedrijven en advocatenkantoren helpt bij het veilig vinden, begrijpen en leren van gegevens wanneer ze worden geconfronteerd met complexe, gegevensintensieve onderzoeken en geschillen. HayStackID mobiliseert toonaangevende cyberontdekkingsdiensten, bedrijfsoplossingen en juridische ontdekkingsaanbiedingen om meer dan 500 van's werelds toonaangevende bedrijven en advocatenkantoren in Noord-Amerika en Europa te bedienen. HaystackID bedient bijna de helft van de Fortune 100 en is een alternatieve cyber- en juridische dienstverlener die expertise en technische uitmuntendheid combineert met een cultuur van klantenservice met witte handschoenen. Naast consequent gerangschikt door Chambers USA, werd het bedrijf onlangs uitgeroepen tot wereldleider in eDiscovery Services door IDC MarketScape, een representatieve leverancier in de Gartner Market Guide for E-Discovery Solutions, en een Legal Technology Trailblazer door The National Law Journal. Verder heeft HayStackID een SOC 2 Type II-attest behaald op de vijf gebieden van vertrouwensdiensten: beveiliging, beschikbaarheid, verwerkingsintegriteit, vertrouwelijkheid en privacy. Ga voor meer informatie over het dienstenpakket, inclusief programma's en oplossingen voor unieke behoeften van juridische ondernemingen, naar Haystackid.com.

Over BIA

Als pionier in de branche blijft BIA de norm bepalen voor betrouwbare, innovatieve en kosteneffectieve eDiscovery-services. De klantgerichtheid heeft geresulteerd in talloze innovaties die tegenwoordig op grote schaal in de branche zijn gekopieerd. Van technische innovaties zoals echt externe gegevensverzamelingen en het eerste cloudgebaseerde, end-to-end eDiscovery-platform tot servicerevoluties zoals hergebruik van gegevens en codering voor zaken en het inhuren van toegewijde, fulltime werknemers voor documentbeoordeling, BIA loopt consequent voorop in de branche. BIA, opgericht door juridische en technologische professionals, biedt het volledige spectrum van eDiscovery-services - inclusief beoordeling van advocaatdocumenten - met minimale verstoring van de dagelijkse bedrijfsactiviteiten van haar klanten. Ga voor meer informatie naar BIA op biaprotect.com of op Twitter op @biaprotect.

Over Quad-C

Quad-C, opgericht in 1989 en met hoofdkantoor in Charlottesville, Va., is een private equity-bedrijf op de middenmarkt dat zich richt op investeringen in gevestigde zakelijke en consumentendiensten, gezondheidszorg, industriële gespecialiseerde distributie en transport-/logistieke bedrijven. In zijn geschiedenis van bijna drie decennia heeft Quad-C meer dan $3 miljard aan kapitaal geïnvesteerd in meer dan 65 platformbedrijven. Het Quad-C-team zet zich in om samen te werken met ondernemers en managementteams om de groei te versnellen en waarde op lange termijn te creëren. Lees meer over Quad-C op QuadcManagement.com.

###

HayStackID Mediacontacten:

Jaime Wittner

jwittner@baretzbrunelle.com

973-407-9196

Rob Robinson

pr@HaystackID.com

512-934-7531

HayStackID op sociale media

+ Twitter (@HaystackID)

+ LinkedIn

BRON: HaystackID