Van de EDRM: Het gebruik van kunstmatige intelligentie in eDiscovery

en flag
nl flag
fr flag
de flag
pt flag
ru flag
es flag

Opmerking van de redacteur: Als marktleider in het gebruik van kunstmatige intelligentie om cyberontdekking en juridische ontdekkingsinspanningen te versterken, is HaystackID verheugd om dit nieuwe informatiepapier van de EDRM te delen en de deelname van HaystackID eDiscovery expert Matt Sinner als bijdrage hieraan te benadrukken belangrijke educatieve inspanning. We steunen ook sterk de educatieve en standaardisatie-initiatieven van de EDRM en blijven een trotse partner van hen omdat ze de leiders van eDiscovery versterken.

Persaankondiging en Paper*

EDRM kondigt publicatie aan van „Het gebruik van kunstmatige intelligentie in eDiscovery”

Het Electronic Discovery Reference Model (EDRM) stelt de wereldwijde normen voor e-discovery en is verheugd de release aan te kondigen van zijn artificial intelligence (AI) -papier met de titel „The Use of Artificial Intelligence in eDiscovery”. Kelly Atherton, senior manager cyberincidentenreactie bij Norton Rose Fulbright, diende als projecttrustee.

„We worden overspoeld in de e-discovery-ruimte met een breed scala aan technologieën die ons zullen helpen ons werk efficiënter en nauwkeuriger uit te voeren tegen lagere kosten. Maar wat betekent dit allemaal?” vraagt Atherton. „Ons redactieteam bestaande uit advocaten, datawetenschappers en juridische technologen trachtten een objectief, gemakkelijk verteerbaar overzicht voor de bank en bar te creëren om hen te helpen het gebruik van AI in e-discovery beter te begrijpen. We hebben een brede, werkende definitie van AI aangenomen voor het doel van dit artikel en bespraken de soorten AI die worden gebruikt bij e-discovery, gevallen van veelvoorkomende toepassingen en ethische overwegingen. We hopen dat degenen die nieuw zijn bij AI dit artikel kunnen gebruiken als uitgangspunt om een beter geïnformeerde consument en adopter van AI te worden in e-discovery.”

David Cohen, partner, Reed Smith LLP, is voorzitter van EDRM's projecttrustees.

„Er is zoveel hype over het gebruik van AI op juridisch gebied en of het zelfs menselijke advocaten kan vervangen. Veel juridische professionals begrijpen AI en de praktische toepassingen ervan echter niet echt”, zegt Cohen. „Dit artikel biedt een beknopte en begrijpelijke inleiding tot AI, de huidige en toekomstige toepassingen bij het ontdekken van geschillen en gerelateerde ethische overwegingen.”

„Onze juridische technologie en e-discovery-community is uniek gepositioneerd om bij te dragen aan de vorming van AI-kaders, richtlijnen en normen met onze basis voor ethische overwegingen”, zegt Mary Mack, CEO en chief legal technologist bij EDRM. „Ons AI-projectteam communiceerde over verschillende disciplines en praktijkgebieden om dit werk te produceren.”

EDRM bedankt de medewerkers van het AI-projectteam, waarvan de organisaties worden vermeld voor identificatie en geen goedkeuring:

Mallory Acheson, Nelson Mullins

Derek Duarte, BlackStone Discovery

Dr. Maura R. Grossman, Universiteit van Waterloo en Maura Grossman Recht

Kelly Atherton, Norton Rose Fulbright

Tara Emory, Gedreven, Inc.

Angela Lindstrom, Amazon

David Cohen, Reed Smith

Jeff Gilles, relativiteit

Wilzette Louis, Hogan Lovells

Herbert Roitblat, Mimecast

Matthew Sinner, HaystackID**

Bradley Whitecap, Reed Smith

Over EDRM

Het Electronic Discovery Reference Model (EDRM) biedt de leiders op het gebied van e-discovery en creëert wereldwijde praktische bronnen om e-discovery, privacy, beveiliging en informatiebeheer te verbeteren. Sinds 2005 levert EDRM leiderschap, standaarden, tools, handleidingen en testdatasets om best practices over de hele wereld te verbeteren. EDRM heeft een internationale aanwezigheid in 113 landen en een groeiende en innovatieve ondersteunende infrastructuur voor particulieren, advocatenkantoren, bedrijven en overheidsorganisaties die de praktijk en verstrekking van gegevens en juridische ontdekkingen willen verbeteren. Lees vandaag meer over de EDRM op EDRM.net.

Lees de originele release.

Complete paper: het gebruik van kunstmatige intelligentie in eDiscovery (PDF) - Mouseover to Scroll

AI-papier-EDRM-Update-10.25.21

*Gedeeld met machtiging van de uitgever onder CC By 4.0.

**Over Matt Sinner: Matt was Senior Analytics Consultant en kwam in 2020 bij HaystackID. In deze rol ontwikkelt en implementeert hij workflows met behulp van gestructureerde analyses, conceptuele analyses en machine learning. Hij werkt ook nauw samen met projectmanagers, klanten en beoordelingsteams en geeft begeleiding bij passende strategieën om uiteenlopende situaties aan te pakken en zorgt voor tijdige en effectieve oplossingen voor klantverzoeken. Voordat hij bij HaystackID kwam, was Matthew Senior Analytics Consultant bij NightOwl Global. Sinds 2015 vervulde hij verschillende functies bij NightOwl en is sinds 2012 actief in de eDiscovery ruimte. Voordat hij bij NightOwl kwam werken, werkte Matthew samen met een politieke belangenbehartigingsgroep en organiseerde hij de intellectuele eigendomsactiviteiten van een gespecialiseerd bouwmaterialenbedrijf. Met een J.D. van William Mitchell College of Law en een B.A. in Political Science van St. John's University, is Matt lid van de State of Minnesota Bar Association.